We zijn te gast bij BBQ Valley en gaan met z'n allen wat lekkers leren maken! De workshop is incl. eten en drankjes. Kosten €45 per deelnemer, het overige deel van de kosten wordt vanuit de JM-kas betaald!
Wij als bestuur vinden dit een hele belangrijke bijeenkomst, zo leert iedereen elkaar nog beter kennen en kunnen we samen ideeën uitwisselen om nog leuker en beter te ondernemen!
17:00 Ontvangst met een welkomst drankje
17:15 Voorstellen van de BBQ Chef en uitleg van de BBQ wereld en BBQ Valley
18:00/18:30 Aanvang BBQ kookworkshop (groep verdeeld in 2-tallen)
22:00 - 23:00 Einde
De BBQ Chef zal uitleg geven over:
· Type barbecues: wat zijn de mogelijkheden en verschillen?
· Welke brandstoffen zijn er en wanneer kies je welke voor welke BBQ?
· Hoe gebruik je de verschillende BBQ’s (aansteken, temperatuur-beheersing, technieken)
· Bereidingstechnieken: low & slow, hot & fast, roken, grillen, indirect, reverse sear, rusten, etc.
· Dit alles aan de hand van heerlijke gerechten die je zelf gaat klaarmaken!
· Nooit eerder gedeelde geheimen van de BBQ-Chef
· Wat is het allerbelangrijkste voor het meest fantastische en smaakvolste resultaat?
Hapjes tussendoor en voor te pikken
- Flambadou Oester Amuse
- Jalapeno breekbrood
Gerechten om gezamenlijk te bereiden en eten
- Flammkuche BBQ Style met Pulled Chicken van het Hoeve Hoen
- "Bobby Flay Zalm" op de rook plank
- Groente met olijfolie en zeezout
- Moinkballs met spek van het Heyde Hoeve varken
- Mo van de koe en oink van het Heyde Hoeve varken
- Afgelakt met BBQ Saus
- Little gem
- Rollade van runderbavette met salsa verde
- groente van de zoutsteen
- Dessert klaargemaakt op de kamado voor de liefhebbers