Jong Management

Voorzitter Dagelijks Bestuur

Ben jij de perfecte voorzitter? We hopen van niet
We zoeken niet iemand die keurig binnen de lijntjes kleurt. Wel zoeken we een inspirator. Een boegbeeld. Iemand die de belangen behartigt van jonge ondernemers en ondernemende managers in Nederland. Een kartrekker die onze vereniging naar het volgende niveau brengt. Uiteraard vol positieve energie en enthousiasme. Ben jij dat? Dan zoeken wij jou.

De positie van voorzitter komt vrij vanaf oktober 2024 voor een periode van drie jaar. Zo heb jij mooi de tijd om het verschil te maken.


Wat ga je doen?
Als voorzitter ben je eindverantwoordelijk voor het leukste netwerk van Nederland. 28 Kringen, 900 leden, stuk voor stuk jong van geest en vol dynamiek. Aan jou om hier leiding en sturing aan te geven. Uiteraard op jouw manier.

Je hebt een heldere visie op de ontwikkeling van onze vereniging en weet dit om te zetten tot concrete acties. Je kijkt uit naar de uitdaging om op een duurzame manier groei te verwezenlijken voor de vereniging. Zowel in ledenaantal als in algemene bekendheid. JM verdient het om nog beter zichtbaar te worden! Je onderstreept dan ook het belang om de band met VNO-NCW en MKB Nederland te onderhouden en waar nodig verder aan te halen. Je bent daarnaast betrokken bij de activiteiten binnen de SER en haar commissies waar we aan deelnemen als JM. En zal ook naar buiten toe, in de media, een vertegenwoordiger rol innemen van de jonge ondernemers in Nederland.

Als typische JM-er durf jij je mening te geven. Gevraagd en ongevraagd. Je hebt een politieke antenne en je krijgt gemakkelijk mensen mee. Je gaat makkelijk het gesprek aan met onze leden en luistert naar hun mening en ideeën. Dit stelt jou in staat om ook echt het gezicht van de jonge generatie ondernemers, werkgevers en managers te worden.

Binnen de vereniging ben je een echte verbinder. Toegankelijk, zichtbaar, pro-actief, durf jeeen knoop door te hakken, ben je authentiek en neem je verantwoordelijkheid. Cultuurbehoud en onderlinge samenhang tussen de kringen verdienen veel aandacht. Aandacht die jij met plezier en overtuiging geeft. Daarnaast inspireer jij onze leden met jouw persoonlijkheid en leiderschap. Helemaal passend bij deze tijd.

Natuurlijk blijf je ook ondernemer. Je bent wellicht ook partner en ouder. Dat snappen we en die ruimte heb je natuurlijk. Daarom hebben we ook een team van zes medebestuursleden en een secretariaat klaarstaan om je te ondersteunen. En niet te vergeten: de besturen van alle 28 kringen. Het is een team. En jij wordt onze captain.


What’s in it for you?
Als kartrekker van deze groep ambitieuze professionals hoor en zie je veel gelijkgestemden. Op het gebied van ondernemerschap en politiek, van VNO-NCW tot MKB, vertegenwoordig je de stem van de jonge ondernemer. Deze unieke functie brengt je op plekken en in posities waar je niet snel komt. Een prachtige kans om je persoonlijke en professionele groei te versnellen. Het is een leerschool en je krijgt de kans om er alles uit te halen.


Wie ben jij?
Een inspirerende en succesvolle ondernemer. Je bent en voelt je een echte JM-er. Het maakt niet uit hoe lang je al lid bent. Als je ons DNA maar bezit. Dat voel je vanzelf. Je bent bereid om je visie over te brengen, er samen met je dagelijks en hoofdbestuur aan te gaan staan, en hebt daarvoor de benodigde tijd en aandacht om dit te realiseren.

Ben jij toe aan de volgende stap in jouw persoonlijke groei? Zie jij dit als de uitgelezen kans om jouw invloed en netwerk in de top van bestuurlijk en ondernemend Nederland te vergroten?

Stuur dan je motivatie per brief, video of andere vorm voor 15 maart 2024 op naar secretariaat@jongmanagement.nl.

Heb je vragen over deze vacature? Bel of app Kim -> +31 6 50737516