Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Erik Bennink, 38 jaar oud en ik woon met mijn vrouw, dochter (11) en zoon (6) in het mooie Gouderak.
In 2006 ben ik als de eerste medewerker in de functie als monteur begonnen bij eFBé Beveiligingen BV, het brandbeveiligingsbedrijf van mijn vader. In de jaren die volgden heb ik het bedrijf samen met mijn vader uitgebouwd en sinds januari 2017 heb ik het stokje van hem overgenomen en ben ik directeur/eigenaar. In de afgelopen jaren zijn we gegroeid en op dit moment hebben we 14 man personeel in dienst.
Met eFBé doen we alles op het gebied van brandbeveiliging, onderhoud, reparatie en levering van blusmiddelen, brandmeldinstallaties, blusinstallaties, noodverlichting en BHV-benodigdheden. Daarnaast geven we BHV en VCA-opleidingen.
Onze grote kracht is snel schakelen. Als iemand ons belt en “brand” roept proberen wij bij de D al een medewerker in de auto te hebben.
Wat zijn jouw doelstellingen op zakelijk en persoonlijk gebied?
Zakelijk wil ik groeien om ervoor te zorgen dat ik minder aan het werk hoef in mijn bedrijf en meer aan het werk kan zijn aan mijn bedrijf. Hiermee bedoel ik dat ik meer bezig wil zijn vanuit een sturende rol en mij minder hoef bezig te houden met de inhoud en uitvoering van dagelijkse werkzaamheden. Helaas gaat dit op het moment nog niet, hiervoor moeten we als bedrijf doorgroeien naar zo'n 15 tot 20 medewerkers.
Persoonlijk probeer ik mijn kinderen op te laten groeien in een veilig nest. Ik wil ze leren dat met hard werken en de wil om iets te bereiken je alles kan bereiken. Uiteindelijk hoop ik dat mijn kinderen als ze volwassen zijn terug kunnen kijken op hun jeugd en net als ik kunnen zeggen dat ze een fijne jeugd hebben gehad. Dat ze voldoende levenslessen geleerd hebben om op hun eigen benen te staan.
Hoe kwam je bij JM terecht en hoe draagt kring Rijngouwe bij aan jouw groei?
Via (oud-)JM’er en onze accountant Gijs van der Voet ben ik gevraagd om aan te schuiven op een avond van JM Rijngouwe over familiebedrijven. Op het moment van de uitnodiging waren wij in volle gang bezig met de overname.
Als accountant heeft Gijs ons hierin begeleid. Hij zag mede door zijn eigen ervaring bij de bedrijfsovername van zijn vader de strubbelingen die met name ik had in het overname proces. Door binnen JM te praten met gelijkgestemden kon ik niet alleen mijn ervaringen delen, maar werd ook de ervaring van JM’ers die in hetzelfde proces zaten of net de overname hadden afgerond gedeeld. Hierdoor kon ik me beter voorbereiden op de overname en ook beter een positie kiezen die voor mij en mijn vader het beste was.
Binnen JM Rijngouwe heb ik al van veel ondernemers lessen mogen leren, ervaringen gedeeld en ondersteuning gevonden in lastige situaties. Uiteindelijk ben ik door JM een beter mens en betere ondernemer geworden.
Wat is jouw mooiste JM ervaring?
Dat is toch wel mijn eerste JM Congres in Haarlem. Door medekringleden was ik overgehaald om mee te gaan. Van tevoren wist ik niet wat ik kon verwachten en of ik me op mijn plek zou voelen. Gelukkig zei mijn vrouw: 'Anders ga ik wel met je mee. Is het congres niks zijn we in ieder geval een weekendje samen weg.' Maar het JM Congres was fantastisch! Na Haarlem hebben we geen congres meer gemist en ook volgend jaar zijn we er weer bij.