Jong Management

Geslaagd evenement Kring Amsterdam

Evenementenverslag

Jong Management Amsterdam organiseerde dit jaar alweer voor de zesde keer een gezamenlijke bijeenkomst met VNO-NCW metropool Amsterdam. Woensdag 7 juni kwamen in totaal bijna 100 leden van zowel Jong Management als VNO-NCW in Dauphine bijeen voor een debat. Jaarlijks vinden de leden elkaar bij een gezamenlijk evenement om te discussiëren over kwesties die verschillende generaties managers en ondernemers bezighouden. Dit jaar stond er een debat over de arbeidsmarkt op het programma. Onder de titel 'Flexibele werkgever of flexibele werknemer' was het aan niemand minder dan oud minister Annemarie Jorritsma om de zaal te prikkelen met een betoog over de positie en verantwoordelijkheden van werkgevers, werknemers en de politiek. Werknemers willen werknemen en werkgevers willen werkgeven, maar de huidige regels zitten dat in de weg. Het vaste contract moet voor werkgevers weer aantrekkelijk gemaakt worden, aldus Jorritsma. Werknemers moeten daarnaast flexibiliteit tonen en zich blijven ontwikkelen. 'Het draait om een flexibele werkgever én een flexibele werknemer.'

Na het betoog van Jorritsma was de vloer voor het panel bestaande uit Froukje de Jonge (wethouder in Almere), Semih Eski (voorzitter van CNV Jongeren) en Jong Management voorzitter Julius Kousbroek. Onder de bezielende leiding van moderator Frits Huffnagel kregen zij de kans hun licht te laten schijnen over het centrale onderwerp. Ook het publiek kreeg daarbij de ruimte kritische vragen te stellen. Het toonde de open sfeer van de discussie maar ook de complexiteit van het vraagstuk. Bij de politiek rust nu de zware taak om de werkgevers en werknemers nader tot elkaar te brengen met de juiste wetgeving. De bijeenkomst toonde in ieder geval dat beiden bereid zijn tot een open dialoog.

Het evenement was voor Jong Management Amsterdam tevens een moment om zich te presenteren aan nieuwe geïnteresseerde leden. Deze waren in grote getale aanwezig, waardoor de avond des te meer geslaagd was.

Geslaagd evenement Kring Amsterdam

Heb je het evenement gemist en ben je nieuwsgierig naar wat Jong Management Amsterdam jou te bieden heeft? Mail dan naar info@jongmanagement.nl en wij informeren je over de volgende evenementen.