Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Rob Budé, 37 jaar en woonachtig in het zonnige zuiden. Op de middelbare school leek me een functie als werktuigbouwkundig engineer een interessante opleiding, maar een beroepskeuzetest liet me inzien dat technische bedrijfskunde en later general management veel beter bij me zou passen. Uiteindelijk ben ik gaan werken in ons familiebedrijf en ben ik nu de tweede generatie die ons mooie familiebedrijf runt. Een echte machinefabriek, waardoor ik toch in aanraking kom met de werktuigbouwkundige interesses van vroeger.
In welk opzicht wil je in je werk nog groeien?
Budé Group richt zich aan de ene kant op het ontwikkelen van maatwerk machines en/of productielijnen in met name de voedingsmiddelenindustrie en aan de andere kant op revisie en onderhoud van machines en apparaten bij alle productiebedrijven in de regio.
Het ontwikkelen van maatwerkmachines of anders gezegd prototypes vind ik persoonlijk heel leuk en echt uitdagend. Maar de prijs die aan het bouwen van prototypes hangt wil niet iedere klant betalen, zeker niet als je alle risico’s reëel inschat. Daarom wil ik naast de maatwerkmachine eigen producten gaan voeren die ik het liefst wereldwijd kan verkopen, waardoor je een bepaalde onderstroom krijgt met minder risico en die een vaste cashflow opleveren.
Daarnaast spreekt het leren omgaan met cultuurverschillen me erg aan, net als het leren begrijpen hoe andere culturen werken en hoe je er zaken doet. Zo hebben wij de Gasshaker ontwikkeld (deze begast met room afgevulde spuitbussen, zodat spuitslagroom ontstaat), waarmee we in de Europese slagroomindustrie inmiddels marktleider zijn. De uitdaging is nu om deze wereldwijd te verkopen.
Hoe kwam je bij JM terecht en hoe draagt kring Zuid-Limburg bij aan jouw persoonlijke en zakelijke groei?
Ik heb mezelf aangemeld via de website van JM en ik ben uiteindelijk lid geworden van de kring in Zuid-Limburg. Het is fijn om zo in contact te komen met gelijkgestemden. Er is altijd wel iemand die met dezelfde problemen dealt of heeft gedeald, waardoor je je “ei” kwijt kunt en weet dat de ander je begrijpt. Soms is het begrijpende luisterende oor alleen al fijn en ook de adviezen die je krijgt waar je echt iets mee kunt.