Jong Management

Voorzitter VNO-NCW Ingrid Thijssen op werkbezoek bij Jong Management

Actualiteit

Vrijdag 22 januari 2021 was voor Jong Management een bijzondere dag! VNO-NCW voorzitter Ingrid Thijssen bracht een digitaal werkbezoek aan het Beginstation van JM lid Serge Kornuyt in Helmond. Ook de voorzitter van Jong Management, Daan Lammers schoof aan. Twee thema’s stonden centraal op de agenda, namelijk: sociaal ondernemerschap en de kansen van een circulaire economie. Onderwerpen die steeds relevanter worden.

Een creatieve broedplek voor jong en oud
Het Beginstation is een creatieve broedplek, dat zich richt op werkgelegenheid, start-ups en innovaties voor een circulaire economie. Centraal gelegen aan het Stationsplein in Helmond, is het ook echt een 'hub' waar het een in- en uitloop is, een inspirerende en verbindende ontmoetingsplaats tussen diverse partijen. Bij het Beginstation is het de bedoeling dat mensen die aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staan in contact worden gebracht met studenten zodat de ‘nieuwe’ en de ‘oude’ garde elkaar hier kunnen versterken. Hier wordt een circulaire economie nagestreefd. Want zij vinden dat niet alleen producten een nieuwe kans verdienen, talent mag ook niet verspild worden.

Een voorbeeld hiervan is Het Fietsenstation, een project wat ervoor zorgt dat weesfietsen van Helmond weer een nieuwe eigenaar krijgen. Achtergelaten fietsen worden opgeknapt door een team van mensen, die door verschillende omstandigheden moeite hebben om hun plekje terug te vinden op de arbeidsmarkt. ‘Een perfect voorbeeld van de werkwijze van Het Beginstation. Dit project biedt mensen de kans om hun passie en talent te vinden en geeft afgedankte fietsen een tweede leven,’ aldus Daan Lammers, voorzitter Jong Management.

Klaarstomen voor de arbeidsmarkt tijdens coronatijd
Hoe kunnen we de afstand van kwetsbare doelgroepen naar de arbeidsmarkt verkleinen? Het is dé missie van Serge Kornuyt en zijn team bij Het Beginstation. Het talent ontdekken van deze specifieke doelgroepen, hen werkervaring laten opdoen en klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Dat het niet meevalt, zeker niet tijdens de coronatijd en alle beperkende maatregelen, blijkt tijdens de virtuele rondleiding in Helmond.

Zo werkt bij het Beginstation met vrijwilligers en komt de organisatie niet in aanmerking voor een groot deel van de regelingen die vanuit de overheid zijn getroffen. 'Maar toch zetten we door! Ik ben des te blijer dat we als dagbesteding de deuren open mogen houden. Als ik iedere ochtend om kwart over zeven de deuren weer opengooi, geeft dat nog altijd een het beste gevoel dat er is.’ aldus de vastberaden ondernemer Serge Kornuyt.

Voorzitter VNO-NCW Ingrid Thijssen op werkbezoek bij Jong Management

JM lid Serge Kornuyt geeft virtueel een rondleiding door het Beginstation Helmond.