Jong Management

JM Internationaal

JM Internationaal (JMI) is een autonoom onderdeel binnen Jong Management, een officiële stroming functionerend onder het hoofdbestuur. JMI voegt een extra dimensie toe aan de al bestaande activiteiten van de kringen. Hierdoor is JMI als het ware een extra kring die open staat voor alle leden.

Jaarlijks organiseert JMI een of twee keer een reis naar een bijzondere buitenlandse bestemming. Afhankelijk van mogelijkheden en wensen van deelnemers kan dit dichtbij zijn, maar ook ver weg. Zo zijn we in de afgelopen jaren naar Brussel geweest, maar bijvoorbeeld ook naar China afgereisd.

Colombia 2023

Nadat de JMI Colombiareis in 2020 helaas noodgedwongen moest worden geannuleerd, gaan we in mei 2023 alsnog een mooie reis maken naar Colombia. Van 14-20 mei 2023 reizen we met JMI af naar hoofdstad Bogotá, techhub Medellín en havenstad Cartagena. Maak kennis met het zakendoen en de cultuur in Colombia, de economische kansen en beleef een mooie week met mede JMI-ers.

De JMI reis Colombia wordt georganiseerd door handelsroute.nl en Holland House Colombia, in opdracht van Jong Management. Vamanos!
Meer informatie vind je op de eventwebsite.
Voor vragen neem contact op met Lian Pierik, namens het JM dagelijks bestuur (lian@fikskracht10.nl), of Jessie Brockhoff namens handelsroute (jessie@handelsroute.nl)


Dubai 2022
Van 15 t/m 20 maart 2022 reisde JMI af naar Dubai. Een van de waardevolle aspecten van handelsreizen is het netwerken, relaties opbouwen en met elkaar sparren over trends en marktontwikkelingen. Daarom is JMI dit jaar voor het eerst samen met het DGA netwerk van VNO-NCW West op reis geweest.

Uiteraard bezochten we de World Expo en het bijzonder architectonisch vormgegeven Nederlandse paviljoen. Dit paviljoen belichaamt het door Nederland gekozen thema 'uniting water, energy and food' en laat de verbinding zien die Nederland weet te leggen tussen duurzame energie, watermanagement, agricultuur en circulariteit. Het is ontworpen als een circulair klimaatsysteem waarin bezoekers zich kunnen onderdompelen in stilte, warmte, koelte, licht, duisternis, agricultuur en water. Een sterk staaltje Nederlands vakmanschap. 

De reis was er een uit duizenden, maar hier een korte samenvatting van de hoogtepunten: 

-  een verrassingsbezoek van Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW
- meet up met Jan Kees de Jager, oud-politicus en nu succesvol internetondernemer
- bezoek aan the Netherlands Pavillion op de Expo
-  Yousef Yousef, CEO LG Sonic over de kansen en valkuilen bij het ondernemen in Dubai
- bezoek aan: DP World (a world leader in global supply chain solutions; specialising in cargo logistics, port terminal operations), Aramex (multinational logistics, courier and package delivery company), TenTwenty, Chiquelatte (a temptation for the new generation coffee, tea and chocolate lovers), Mohammed bin Rashid Al Maktoum Solar Park
-  Diner in de woestijn
-  Dubai by night...


Colombia 2020
Vanwege de reisbeperkingen i.v.m. covid-19 kon de reis naar Colombia helaas niet plaatsvinden. In 2023 gaan we alsnog de reis naar Bogota maken!

Zuid Korea & Japan 2019

Jong Management Internationaal heeft dit jaar gekozen om een handelsmissie te organiseren naar interessant Zuid-Korea en Japan, wederom in samenwerking met Rientjes & Partners! De handelsmissie vond plaats van 31 maart tot en met 7 april 2019. Met 25 JM'ers zijn we afgereisd naar Seoul en Tokio en hebben we bedrijfsbezoeken gehad bij oa. Panasonic, LG, Samsung en hebben we een bezoek gebracht aan de eerste 'Smart City' ter wereld; Songdo nabij Seoul. Hoe dat was? Waanzinnig, inspirerend, super, haast niet te beschrijven. Toch hebben we geprobeerd de week in één minuut samen te vatten.

Zuid Afrika 2018

In 2018 is er gekozen voor Zuid Afrika. Een land van uitersten, grote sociale verschillen maar ook met veel optimisme en economische potentie. Kaapstad was de eerste bestemming die we met de groep van in totaal 11 JM'ers aandeden. Vanaf moment één bracht het programma (zorgvuldig samengesteld in samenwerking met JM-lid Marjolein Smeenk) ons in contact met de lokale en Nederlandse ondernemingen die de regio rijk is. Een verslag van de reis vind je hier.

Silicon Valley 2017 en Italië 2016

In maart 2017 is een groep van 23 JMI'ers op handelsmissie geweest naar Silicon Valley en San Francisco. Een kort verslag van die reis vind je hier. Van 20-23 juni is een aantal JM-leden mee geweest op handelsmissie naar Italië, georganiseerd vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken en paralel aan het staatsbezoek van ZKH Koning Willem Alexander. Een kort verslag van die reis vind je op deze pagina.

Verslag Silicon Valley & San Francisco maart 2017
Verslag Handelsmissie Italië juni 2017

Persoonlijk en zakelijk groeien, met een internationaal tintje, dat is waar JMI voor staat. Ben jij lid en ben jij bij jouw onderneming ook internationaal georiënteerd? Of wil je met je bedrijf juist de stap maken naar het buitenland en zou je daar graag even met mede JM’ers over praten? Kortom lijkt JMI jou ook helemaal geweldig en wil je via email op de hoogte gehouden worden van JMI-nieuws en activiteiten? Laat het ons weten door een mail te sturen naar info@jongmanagement.nl

Internationaal ondernemen?

Jong Management heeft een breed netwerk en werkt bijvoorbeeld ten aanzien van internationaal ondernemen samen met NLinBusiness, dé zakengids voor internationaal ondernemen.

NLinBusiness maakt het ondernemers makkelijker om internationaal te groeien. In zorgvuldig geselecteerde Cities of Opportunity bouwen zij aan NL Business Hubs, sterke netwerken van Nederlandse ondernemers en lokale dienstverleners. Op NLinBusiness.com vind je praktische en inspirerende informatie over internationaal zakendoen. Van marktrapporten, tot tips voor het beste hotel in jouw stad. Op evenementen, workshops en netwerkborrels ontmoet je de juiste mensen die jou verder helpen.

NLinBusiness is een initiatief van de Nederlandse werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland, in samenwerking met de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken en Klimaat, de brancheverenigingen FME, Evofenedex en Koninklijke Metaalunie.

Meer weten? Bezoek de website, social media (LinkedIn en Instagram) of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief.